Inexistenţa


     Frigul îi cuprinsese tot corpul… Nu-si imaginase niciodată atâta răceală. Carnea îi tremura, mâinile îi îngheţaseră de parcă şi-ar fi petrecut timpul într-un ungher frigorific. Inima tremura şi ea. Şi-ar fi dorit ca acel tremur să se datoreze emoţiilor pozitive…

      Se simţea sufocată de o indiferenţă apăsătoare.  Imagini sumbre îi năpădeau gândul… trupul ei aflat în descompunere?… Nu. Era doar sufletul său care se fărâmiţa uşor în mii de bucăţi. Uşor, dar sigur. Încerca să rememoreze momente pline de viaţă şi iubire, dar nu reuşea. Simţirea  ei plutea într-un abis atemporal. Ar fi vrut să se agaţe de ceva, dar nu găsea nimic în calea sa, decât un gol fără margini. Se străduia să închidă ochii pe pleoapele cărora persista umezeala. Picături calde ca ploaia de vară îi mângâiau obrajii. Ştia că trebuie să-şi revină, dar… nu era atât de simplu.

   Şi dacă ar fi cuprins-o un somn adânc din care să nu se trezească niciodată? I se părea că se transformase într-o altă persoană, un alt eu, inexistent… Părea că timpul se oprise pentru ea şi refuza să înainteze către mâine. Era doar un azi persistent, un azi…inexistent. Nici nu mai ştia câte zile trecuseră de când nu-şi mai vorbeau. Ştia doar că prezenţa ei, pentru el, se transformase într-o existenţă inexistentă, o prăpastie fără fund. Se simţea judecată pentru ceva şi nu ştia prea bine motivul pedepsei sale. Nu mai înţelegea nimic. Luciditatea o părăsise, raţiunea adormise, iar sentimentele erau în cădere liberă. Se vor opri ele oare?

   Totul în jur se transformase în răceală, o răceală sumbră ce amorţise tot ceea ce însemna Ea, ce însemna Exist. Simţea doar… frisoane. Ochii umezi încetaseră să plângă. Toată fiinţa ei era absentă. Inexistenţa o învăluise în totalitate. Mai avea oare puterea să… spere?

E. N. Calinescu

Reclame

2 gânduri despre „Inexistenţa

    • Wow, ma bucur daca macar o parte din cititori se regasesc in randurile mele. Imi pare rau ca este o scriere trista cea in care te regasesti, dar viata nu este doar soare, are si momente mohorate sau inlacrimate. Dar toate aceste momente, fie ele bune sau rele , o fac speciala. 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s