Odată…


          Nu privi înapoi, dacă vrei să trăieşti înainte!

         Nu căuta niciodată fericirea unde nu trebuie! Aşteaptă să sosească ea! Fii doar pregătit să o primeşti! Îţi este destinat să o ai, într-o zi va fi a ta şi doar pentru tine. Adevărata fericire trăieşte şi moare odată cu tine. Lacrimile sunt doar pentru a-ţi prevesti surâsul. Sunt lacrimi de fericire. Zâmbetele pot fi însă lacrimi de durere.

        Nu-ţi plânge niciodată de milă! O să te judece ceilalţi. Pentru ei, slăbiciunea înseamnă vinovăţie şi nu meriţi verdictul vinovat. Iubeşte, dacă vrei să fii iubit! Respectă, dacă vrei să fii respectat! Şi iartă, dacă vrei să fii şi tu iertat! Dar atunci când tu nu te-ai iertat, la ce-ţi foloseşte iertarea celorlalţi?

      Nu face de două ori aceeaşi greşeală, dacă vrei să-nţelegi de ce ai greşit. Şi aşa ai nevoie de toată puterea să supravieţuieşti, altfel nu poţi trece mai departe… O ultimă sforţare , unica şansă rămasă pentru a trece prăpastia. Ai avut curajul să-ţi aduni forţele şi să încerci să reuşeşti. Şi dacă reuşeşti, o poţi lua de la capăt, poţi uita că ai suferit. Şi o să râzi, o să râzi că nu ţi-ai dat seama că şansa de reuşită exista. Era acolo, în tine, şi n-o simţeai.

       Cât era prăpastia de mare ţi se pare acum doar o mică băltoacă de lacrimi, care odată, demult, era un râu tulbure, o mică mlaştină din viaţa ta. Săracă baltoacă, o să devii curând, foarte curând, doar o lacrimă de rouă. Şi soarele va străluci atât de puternic încât nu va mai rămâne nimic. Nu-i decât albia unui râuleţ care a fost parcă, odată, o prăpastie cu multe cascade revărsate într-un râu tulbure…

       Observi, simţi transformarea şi nu crezi… Asta nu a fost niciodată o prăpastie, nu putea fi!

E. N. Călinescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s