Lacrimi (continuare la Dacă)


sursa foto: desene-picturi.blogspot.com

sursa foto: desene-picturi.blogspot.com

        Atâtea lacrimi îi invadaseră sufletul încât simţea că se sufocă în aşa inundaţie ce ar putea dărâma şi cele mai trainice construcţii, le-ar putea face totuna cu râul de tristeţe ce o cuprinsese. Nu mai putea crede nimic din vorbele aruncate, căci ele nu erau însoţite de fapte concrete, iar fără un temei solid sentimentele pe care le credea acolo se spulberau puţin câte puţin, ca o stâncă roasă de ape ce se transformă, într-un final, în nisipul ce se lasă prea uşor purtat de vântul destinului.

     Toată liniştea exterioară preconiza că lava vulcanului interior se pregăteşte să erupă mai rău decât liniştea dinaintea furtunii. Tăcerea spunea prea multe, în timp ce cuvintele se goleau de sensuri. Inima se frângea picătură cu picătură, căci raţiunea încerca să o lumineze din ce în ce mai mult asupra lui, a sentimentelor pe care el spunea că le are pentru ea. Să o lumineze? Ce paradox… o ucidea cu întunericul realităţii, o lămurea cât de puţin importantă este pentru el. Prefera să se îmbrace în minciună, să simtă măcar iluzia dulce a unei iubiri, dar realul nu îi dădea pace cu duşurile reci pe care i le trimitea cadou de fiecare dată când spera la mai bine.

      Imaginile fugitive ale acelei discuţii de la cafenea persistau în gândurile sale, pierdute nu se ştie unde, căci încerca în zadar să le adune în coşul speranţei… Ce speranţă ? Că o iubeşte? „Iubirea e un sentiment prea greu de definit” – îşi spunea Cătălina – „iar ca să îl cunoşti cu adevărat pare aproape imposibil”. Tot ce ştia era că avusese senzaţia împlinirii acestui sentiment, dar, cât fusese real din ce simţise? Era incapabilă să răspundă, căci suferinţa înlocuise sentimentul de dragoste, iar logica nu dorea să o ajute deloc. Era rece şi dură şi îi şoptea întruna că e timpul să revină cu picioarele pe pământ.

      Vorbele lui Andrei de la cafenea, că nu era împreună cu Diana şi că nu se întâmpla nimic între ei, îi păreau acum nefondate. Doar i-a zărit împreună şi în ziua următoare, când el nu avusese bunăvoinţa să se prezinte la colocviu, acolo unde se bazase pe prezenţa lui, pe tematica ce el trebuia să o pregătească. Era un eveniment foarte important pentru ea, profesional şi personal, iar el… o lăsase baltă. Stabiliseră ce vor face, îşi făcuseră planuri…

       O furie oarbă nu-i dădea pace, o chinuia şi o otrăvea fără milă în timp ce telefonul suna insistent în tăcerea serii mohorâte a unei veri mult mai ploioase decât de obicei. Înainte de a răspunde, zări numele lui pe ecranul prea luminos pentru starea ei sufletească. Mâna ei se opri la timp… Nu îşi dorea să accepte apelul. Dezamăgirea şi supărarea nu îi permiteau niciun fel de conversaţie cu el.

sursa foto: google.com

sursa foto: google.com

          Şi, totuşi, muzica telefonului însemnă pentru ea un balsam pentru suflet. Ştia ce va face în următoarea jumătate de oră: terapie cu muzică bună.

        Cătălina deschise calculatorul cu nerăbdarea unui copil ce aşteaptă un episod din desenele animate preferate. Descoperise, în sfârşit, cum să-şi amăgească durerea…

E. N. Călinescu      

Reclame

2 gânduri despre „Lacrimi (continuare la Dacă)

 1. Frumoasa postare ! 🙂
  ” Catalina” poate fi orice fata care a devenit ” dependenta ” de calculator, nu-i asa ?
  O saptamana frumoasa, Naty ! 🙂
  Cu stima,
  Aliosa.

  Apreciază

  • Doar pentru că vrea să asculte muzică? 🙂 Cătălina este o femeie îndrăgostită, care încearcă să raţioneze sentimentele şi nu îi iese deloc, căci ajunge să sufere, de vreme ce dragostea e simţire, nu raţiune, iar mai presus de orice ea nu înţelege de ce îl iubeşte pe Andrei. Cam asta este momentat bucăţica de creaţie care se vrea un tot cu bucăţelele mele din urmă cu personajele acestea, între care mai apare la un moment dat şi Diana, al treilea personaj. 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s