Joc de nimic


sursa foto: google.ro

sursa foto: google.ro

     Eu sunt nimicul ce îşi caută totul, din care s-a desprins în căutarea sinelui fără niciun regret evident că ar fi doar o părticică infimă din Universul prea mare pentru zâmbetul tău. Şi căutarea nu capitulează în faţa deznădejdii, căci speră să descopere ecuaţia vieţii ce poate scoate la liman esenţa spirituală a omului pierdut în spaţiul nesfârşit al incertitudinii izvorâte din haosul ancestral al unui tot pierdut în nimic.

     Totuşi, în clepsidra fatalităţii râde sarcastic individul ce încearcă să preschimbe nonvaloarea în valoare, căci ştie că tot va reuşi să impresioneze cumva publicul absorbit de cotidianul mediocru şi de rutina unui timp suspendat aparent în indiferenţa nonşalantă a celor din jur. Iar eu… sunt doar nimicul  ce îşi caută totul, sperând să dezgheţe un anonimat, care se încăpăţânează să se solidifice în clipe ce nu aşteaptă rezolvarea inecuaţiei existenţiale, atât de simple la prima vedere, că se învăluie în mister cu cât încerci să o rezolvi mai mult. Şi râsul individual devine o ironie universală şi sarcastică pe deasupra, ce cuprinde totul transformat în nimic.

        Dar eu… sunt nimicul ce îşi caută totul în Universul prea ocupat cu timpul, căci nu ţine cont de nimicurile desprinse din esenţa lui. E prea… tot, ca să acorde importanţă unui nimic. Şi râde şi plânge în acelaşi timp, că nu se poate opri din circularitatea sa egoistă, sunt mult prea multe în joc… prea mult… tot? Un tot de nonvalori vopsite în valoare, un tot de bunătate ca mască pentru răutate, un tot ce acoperă perfid nimicul, când… nimicul natural îşi caută totul printre filele învechite de vreme. Vrea… să respire curat, aşa, în nimicul lui transparent ce se pierde într-un tot de sensuri surde şi mute, care se luptă cu timpul nepăsător, căci, e prea… nimic să spere la tot.

         Însă…  Universul e prea pierdut într-un tot de nimic şi uită că fiecare stea e un nimic ce formează un tot alături de celelalte şi… şi-a aprins luminile cereşti mai devreme, din entuziasmul pentru nimicul mut ce înseamnă prea mult în totul surd de admiraţia iluzorie a unor simpli pioni pe tabla de şah.

Naty Ela Călinescu

Reclame

12 gânduri despre „Joc de nimic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s